Apelez sau la serviciile unui consultant în credite și împrumuturi? Astăzi despre avantaje.

19.11.2015

Apelez sau la serviciile unui consultant în credite și împrumuturi? Astăzi despre avantaje.

Este un broker soluția pentru a solicita un împrumut?  Or … acest moment încă nu e o soluție pentru piața locala ?!

Eu ca consumator mereu mi-am dat întrebarea: De ce mereu mergem cu câțiva pași (de fapt zeci de ani) în urma țărilor europene sau țărilor de pe continentul nord american? Încă nu am reușit să găsesc acest răspuns, dar e probabilitatea mare că suntem cam leneși la capitol inventivitate și atunci când apare ceva nou, și mai bine, menționăm că „nu se potrivește”, „asta la noi nu merge”, etc. a… da – piața e prea mică….

Probabil că e mai simplu să intri în filiala unei bănci – care bine, mersi, le găsim cam la fiecare 200 m, sau a unei organizații de microfinanțare sau asociație de economii și împrumut, sau companie de leasing, sau lombard, sau…. cine știe ce fel de instituții mai sunt prin aceste mic teritoriul al nostru.

Însă … la fel de simplu și la fel de probabil este că creditul sau împrumutul pe care îl cauți să nu fie cel tocmai care ți se potrivește.

Da, și mai este un pont – cică banca NU e obligată să comunice motivul de refuz :) Am uitat să mă pieptăn azi, credit nu iau, dar dacă mâine vin cu cheile de la un X5 și le pun pe biroul expertului, parcă deja e altă persoană.

În special banca, are ca regulă, produse standardizate – niște tipare prea bine încrustate în mentalitatea bancară și care pot fi cu greu ajustate la nevoile individuale reale ale fiecărui client. Și ce facem – începem a învăța pe de rost pașii la bancă sau veselia de a veni iar, și iar și iar și care ulterior o transformăm în refuz categoric – nu ați îndeplinit criteriile de eligibilitate. Bună justificare, nu!?

Alternativa…. există

Brokerul de creditare sau compania de consultanță în obținerea creditelor care adună experții de creditare, consultanți în accesarea creditelor pe de o parte, iar pe de altă parte, ofertele diversificate ale instituțiilor bancare și financiare. Doar cei care nu au reușit încă a apela la serviciile unui consultant nu cunosc că „e prea frumos să fie adevărat”.

Și care sunt totuși avantajele esențiale ale serviciilor unui asemenea consultant?

Cel mai scurt timp pierdut pe analiza ofertelor
Cei mai puțin nervi consumați cu „du-te-vino„ la bancă sau la alt finanțator
Cea mai mare sumă, la cele mai mici costuri.

Timp = Bani

La moldoveni este o vorbă – Asta e de la mine din grădină și e gratuit!.

Spre deosebire de aceasta, totuși timpul alocat pentru orice activități până la urmă costă bani. Iar un broker are o vedere mult mai mare asupra pieței financiare, a ofertelor de creditare ale instituțiilor partenere, în același timp cunoaște mult mai bine nevoile clienților prin prisma numărului de tranzacții încheiate, analizate și finanțate de bancă sau compania de finanțare.

Pe de altă parte, un consultant financiar posedă în grila sa de servicii și produse un întreg arsenal de produse de creditare, iar acest lucru îi permite de a face rapid o selecție astfel încât soluția optimă de finanțare să fie cea mai potrivită pentru client.

Deci brokerul – preia asupra sa efortul depus de client în a căuta și a găsi oferta, iar clientul are rapid opțiunea de a alege și a decide.

Care bancă oferă cel mai bun credit pentru mine? De fapt, intuitiv această întrebare e echivalentă Care bancă oferă cea mai mică dobândă sau DAE? Însă CEL MAI BUN CREDIT este o noțiune total diferită de la un client la altul. Și doar un exemplu este că pentru cineva, cel mai bun credit este cel cu cea mai mică dobândă, în timp ce pentru o altă persoană, cel mai bun e cel care oferă cea mai mare sumă posibilă ținând cont de situația la un anumit moment de timp. Alte nuanțe țin de faptul că un credit cel mai bun este cel ce se obține cel mai rapid, indiferent de costuri, iar un altul este unul la care scopul finanțării este unul total arbitrar sau deloc comunicabil.

Ce face brokerul? Se ocupă anume de acest aspect și găsește rapid produsul de finanțare care se potrivește deplin situației financiare a clientului și profilului acestuia, iar împreună cu clientul face alegerea ce corespunde obiectivelor acestuia. Adică un broker face totul în locul tău atunci când alegi un credit.

Ia brokerul bani?

Desigur că ia, de unde altfel ar avea o asemene afacere.?

Însă să fiți atenți cu acei brokeri care solicită un comision de la client pentru serviciile prestate. Brokerul își ia comisionul din serviciile oferite băncii sau instituției financiare. Acest consultant servește drept coș plin de mere, iar fiecare instituție își alege acel client care consideră ca i se potrivește, fără costuri de promovare, clienți analizați, cu riscuri deja estimate și pregătiți în ce privește procesul de creditare și impactul acestuia.

Pentru client serviciile sunt gratuite – fără comisioane suplimentare, iar dobânda și comisioanele instituției financiare nu pot fi mai mari pentru clienții veniți de la broker comparativ cu clientul care a intrat și a luat un credit sau împrumut direct de la această instituție.

Nervi? Si cărări bătute?

Foarte mulți! Mai ales atunci când vrei să obții într-adevăr cel mai bun credit și te duci la mai multe bănci, la mai multe instituții financiare și ai aceleași discuții, parcă interminabile, și e necesar să mai și studiezi un set de documente, care trebuie completate și atent studiate.

Pentru că un consultant în credite are deja experiența aceasta, deja cunoaște toate informațiile formale și informale, iar experiența lui îți spune încă din start la ce să fii atent și comunicarea e pe înțelesul oricui.

Direct vorbind…

Când ai nevoie de un specialist, indiferent de scop sau domeniu încerci mereu să îi găsești pe cei mai buni. Vrei să înlături o problemă de sănătate – mergi la doctor că el va ști soluția corectă, ai o problemă juridică – sunt și juriști pe piață, ai nevoie de un proiect de finanțare – sunt consultanți în business, vrei să construiești ceva – sunt proiectanții care sunt și consultanți pe domeniul lor. Vrei să iei bani – apelezi la un broker (la un prieten de obicei la noi) că doar nu te apuci acum sa faci un studiu de piață locală.

Și la sigur, la CREDITEX vei găsi cei mai buni consultanți care îți vor economisi timpul, banii și vei primi  normă de bună dispoziție și emoții pozitive atunci când vrei să iei un credit.

Suport clienţi

Dacă ai întrebări apelează la suport

0 694 321 11

Începe acum și verifică ofertele primite!

E rapid, comod și gratuit

Aplică acum